The Retrosic Interjú - WGT 2007

A WGT beszámolóhoz kapcsolódóan - lefordításra került az az exkluzív interjú, amit a WGT egyik fő attrakciójaként emlegetett Retrosic-es Cyrus Fletcher-el csináltak közvetlenül az első élő premier fellépésük után...

Exlusive interview - The Retrosic WGT2007

riporter: Tom Manegold

A WGT-nek vége, de lehetőséget kaptunk egy exkluzív intrejúra a The Retrosic-el nemsokkal a földbedöngölő live premierjük után. Cyrus elmondta nekünk, hogy milyen volt a legelső koncertjükön játszani több mint 7000 ember előtt, hogyan készültek a show-ra és mik a tervek a jövőben.

Sziasztok srácok! Gratulálunk a kirobbanó élő premierhez! Hogy írnád le milyen volt játszani az első koncerteteken ilyen hatalmas közönség előtt?

Cyrus: Nem kérdés: Gyilkos! Köszönöm minden embernek aki eljött, hogy szétzúzza velünk a házat! Soha nem vártuk, hogy ennyi ember eljön majd.

Tényleg? Amennyire hallottuk, a világ minden tájáról érkeztek Retrosic fanok, csak azért, hogy láthassák a showt ma este.

Cyrus: Nem vagyok benne biztos,hogy hány ember volt ott, hogy minket lásson és hányan közülük csak a kinti eső elől kerestek menedéket.(nevet) De valóban a show előtt hetekkel és hónapokkal nagyon sok ember Puerto Rico-tól Tokio-ig mondta nekünk hogy elutaznának Németországba, hogy lássák a színpadon a premier fellépésünk, ami persze hihetetlen nagy megtiszteltetés nekünk zenészeknek. …

Nagy meglepetés, és mégnagyobb ajándék volt a rajongóknak hallani, hogy a Retrosic végül megcsinálja az élő premierjét, minek után évekig azt mondtátok, hogy soha nem fogtok koncertezni. Mégis elég trükkös egy projekt, színpadra vinni egy már elfogadott és „világtól elvonuló” zenekart, annak a kockázati lehetőségével, hogy elveszíthetitek azt, amit már elértetek a bandával. Miért kockáztattatok ennyire, hogy az első fellépésetek éjjel, a szcéna egyik legnagyobb fesztiváljának a színpadán játszátok?

Cyrus: Számunkra nem győzelem vagy vereség kérdése. Az évek alatt egyszerűen tudtuk, hogy egy Retrosic show emelkedett és teátrális elemeket igényel ahhoz, hogy megállja a helyét nagyobb színpadokon. És a nagy színpad nagyobb közönséget követel. Azonban soha nem gondoltunk arra, hogy lenne esélyünk ilyen hatalmas közönség előtt játszani, azt mondtuk a világnak,hogy a Retrosic soha nem fog élőben játszani…De egy nap a lehetőség felkínálkozott és úgy döntöttük elfogadjuk!

Mi van egy ilyen projekt mögött személyi és emberi szempontból?
Biztos vagyok benne, hogy rengeteg ember kint azt kérdezi magától: Hogy tudnak ezek az elfajzottak ilyen magabiztosak lenni az első fellépésük alatt?Hogy tudtok kezelni egy ilyen kidolgozott előadást élő hanggal, élő dobossal, harsonával, világvége designt rozsdás ventilátor installációval, pulpitussal, gólyalábon járókkal, táncosokkal, kivetítéssel minden számnál, véres felfüggesztéses résszel, ahol egy fickó pár méterrel feljebb kampókkal a hátánál és nyakbőrénél, mint egy keresztre feszített fel van lógatva…

Úgy értem ez nem az amit az emberek elvárnak egy banda első koncertjétől….



Cyrus: Nos, talán nem….(nevet) De úgy gondolom, hogy azok az emberek akik ismernek minket várnak valami különlegeset az élő shownktól. Mindamellett láthatjuk, hogy egyszerű jó hangzást csinálni egy zenekarnak, amikor van egy teljes napunk a sound-check-re és a próbára, mivel mi voltunk az egyetlen aznapi banda aki az Agra színpadán játszott. Volt pár fickó is a szakma legjobbjai közül akik érintettek voltak a show elkészítésében, csakúgy mint a fél év az előkészületekre – és biztosak vagyunk benne – hogy kihasználtunk minden egyes napot hogy csináljuk! Természetesen kezdetben hihetetlen mennyiségű munka volt, de egy nap eljön az a pont amikor úgy érzed biztos vagy az összes dologban és ez az amit a közönség remélhetőleg látott ma este.

Lesz még lehetőségük valaha újból ezt csinálni? Egy csomó nagy kamera is be volt vonva a show filmezéséhez, nyilvánvalóan tervezitek kiadni ezt a koncertet DVD-n, igaz?

Cyrus: Mint esetleg tudod én a TV és film bizniszben is dolgozom. Így az összes kamerás körülöttünk közeli barátunk. Kezdetben megkértük néhányukat, hogy jöjjenek velünk filmezni a showt privát archivum céljából. De az előkészületek utolsó hetében azt mondták nekünk: Ki kell adnotok ezt a hátborzongató szart DVD-n! (nevet)
Szóval úgy döntöttük viszünk magunkkal még pár kameramant, kamera darút és egy kamerakocsit filmezni, egy nagyobb és jobban felszerelt személyzetet. Nagy szerencsénk van hogy a személyzet profikból áll, akik eredetileg zenei videók filmezésére szakosodtak, amit főbb kiadók részére csinálnak, valamint olyan bandák fellépéseinek filmezésére, mint pl. a U2, vagy a Rolling Stones, meg ilyenek….

Upsz…

Cyrus: Igen! Még akkor is ha nem tudtunk nekik biztosítani hasonló technikai alapokat, - amit normális esetben használnak nagyobb produkciókhoz – várhatunk néhány jó képet. Szóval meglehetősen elégedett vagyok a 2008 folyamán megjelenő DVD-vel kapcsolatban, de persze semmi sem biztos még.

Egy utolsó kérdés: Ez egy egyszeri és megismételhetetlen élmény volt, vagy lesz még valaha egy új show, talán egyszer egy turné?

Cyrus: Ebben a pillanatban nincs tervezve másik fellépés. De ki tudja, talán egy nap lesz lehetőségünk újra csinálni valami különlegeset! Minden lehetséges…

Köszönjük az interjút és gratulálunk az elképesztő showhoz!

Cyrus: Köszönöm az interjút és köszi mindent srácok odakint, hogy egy rohadt nagyszerű közönség voltatok és minden fáradozást, amit néhányan tettetek, hogy ez az este különlegesre sikeredjen! Ez jelenti a világot nekünk!

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu