Tüntetés a Kultiplexért!!!

Március 6. csütörtök, 16:00, Kultiplex melletti park

Talán van akiket meglep, hogy ez a hír kikerül, de gondoljunk csak vissza az elmúlt két év beszámolóira, hány jó kis koncertet táncolhattunk végig a Kultiplexben, hány DM klubnak és industrial partinak adott helyet. Katt beljebb ...


Az önkormányzatok a kormány hathatós közreműködésével az elmúlt másfél évben egymás után záratták be az alternatív zenének és létformának helyet adó intézményeket. Megszűnt az Almássy téri szabadidőközpont, elüldözték a West Balkant az öbölből, megszűnik a Benczúr klub, a múlt héten pedig a IX. kerületi önkormányzat erőszakkal elfoglalta a Kultiplexet is. A húsz évvel ezelőtti „Tiltás, Tűrés, Támogatás" jellemezte kultúrpolitika sem támadott nagyobb erővel az undergroundnak helyet adó intézmények ellen. A Kultiplex működésének ellehetetlenítése az utolsó csepp a pohárban. Zenészek, szimpatizánsok és rajongók az épület melletti parkban, csütörtökön demonstrációt tartanak.

Budapesten alig találni már olyan helyet, ahova a nagy lemezcégek által reklámozott zenék nem jutnak el, és amely az undergroundnak helyet ad. Az önkormányzatok könnyű szívvel zárják be az olyan helyeket, amelyek más hangulatot árasztanak mint a közízlés, és persze ha az ingatlant pénzzé tehetik. Mi, akik nem éreznénk magunkat jól egy uniformizált világban, nem tudunk mást tenni, nincs hova mennünk, ezért csütörtökön koncertekkel és felszólalásokkal bizonyítjuk, hogy az undergroundot nem lehet elásni.

Gyere el te is, és hallgasd meg, mit mond Bakács Tibor Settenkedő, Bárdos Deák Ági, Nagy Feró, Novák Péter, Vécsi Tibor!

A 16:00 órától folyamatosan zene, melyről a következők gondoskodnak:

Dublőrz Live Act

Anima Sound System DJ Set

101-es Klub Depeche Mode DJ Set

Love Alliance Sound System

PASO Sound System

Negative Art Metal DJ Set

Tesco Disco Indie DJ Set

Wacuumairs feat. Bobakrome, Akkezdet Phiai

Korai's Banditos (DJ Tibiota és DJ Ritmo)

Forrás: http://dozerfesztival.blog.hu/

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu