Skinny Puppy mégis a Szigeten!

Már a Sziget oldalán is lehet olvasni a mai nap nagy hírét, miszerint mégiscsak ellátogat a Sziget Fesztiválra a Skinny Puppy. A zenekar a HammerWorld színpadon lép fel augusztus 10.-én!!! Sok sok info beljebb . . .





Minden idők legjobb zenei felhozatalával, és egy nulladik napi LGT-koncerttel ünnepli a Sziget a 15. fesztivált. A zenén kívül természetesen lesz más is.
Színház, tánc, komolyzene, kabaré, performansz, filmbemutatók, képzőművészet, kézművesség, irodalmi bemutatók, gyerek-, sport-, és szabadidős programok, tehát minden, ami nemzetközi szinten is egyedivé eszi a Szigetet. A jubileumi rendezvény &ndasha nulladik nappal együtt - augusztus 7-15-ig várja látogatóit.

Napijegy július 15-ig olcsóbban
A jubileumi sziget újdonsága, hogy a korábbi évektől eltérően, mostantól napijegyet is lehet venni kedvezményes áron. A július 15-ig tartó kcióban 7000 forint lesz a napijegy ára, beleértve a nulladik napi LGT koncertet is. Hetijegyet május 10-től már teljes áron lehet kapni, de az „ottalvós&rdquohetijegy, ami 37500 forintba kerül, nyolc napra szól, hiszen ez a bérlet az LGT-koncertre is érvényes. Így valamivel több, mint 5 napijegy áráért 8 napig szórakozhatnak az ottalvós bérletvásárlók. Természetesen lehet még „hazamenős&rdquohetijegyet is kapni, ennek ára 30.000 forint. Ezzel is most még majd&rsquo3 napot sporolhat, aki egy egész hetet akar tölteni a Szigeten.

Szolgáltatások a Szigeten
Az idei Szigeten továbbra is a látogatók kényelmes szórakozását segítik a már megszokott szolgáltatások (mosodától a csomagmegőrzőig, gyerekmegőrzőtől a postáig). Továbbra is lehet a Szigeten bank-automatából pénz felvenni, a bejárati pénztárban bankkártyával fizetni. Lesz továbbá atika, talált tárgyak osztálya, értékmegőrző, 168 órás egészségügyi és biztonsági ügyelet, nyelvi elsősegély sátor, információs pult és számos további szolgáltatás, ami kényelmessé eszi a Szigeten eltöltött hetet. A szervezők minden lehetséges fórumon felhívják a Szigetre indulók figyelmét, hogy a tömegközlekedést vegyék igénybe. Ennek érdekében külön busz és hajójáratokat is indítanak, valamit kedvezményes transzferárakkal taxiszolgáltatást is igénybe vehetnek a Szigetre látogatók. Lehet majd a szigeten kerékpárt bérelni illetve lesz kerékpár megőrző, ahol kisebb javításokat is végeznek igény szerint. A Szigeten, a már megszokott információs pult mellett, idén már mozgó nformációsok és megújult információs táblák segítik az eligazodást. Tovább bővül a közvilágítás is.
A vendéglátás terén a tavaly előtt debütált és bevált vendéglátó lokkok idén is megmaradnak, ezek szerint öt ilyen vendáglátó entrum szolgálja ki majd a látogatókat. Ezekben minden igényt kielégítő ételkínálat valósul meg (kürtőskalács, hot-dog, lángos, minifánk, kenyérlángos, főtt- és pattogatott-kukorica, gyümölcs, pékség, gyros, falafel, melegszendvics, hekk, pizza, grillételek, főzelék, palacsinta, héjában sült krumpli, vegetáriánus konyha, reform és bio ételek, italok, aszaltgyümölcs, jégkrémdrazsé tb.). A nemzetek konyhája változatos világát idén már a mexikói konyha, brazil édesség, olasz tésztázó eacute;s tradícionális „ősi&rdquomagyar konyha is színesíti és idén ismét lesz a Szigeten tejbár is.


Skinny Puppy (CAN)


Igazi indusztriál parádé árja az idei Szigeten az erre fogékony rajongókat: A Nine Inch Nails és Nitzer Ebb mellett visszatér a 2005-ös évi Sziget egyik meglepetés zenekara, a legendás Skinny Puppy. Az 1982-ben alapított kanadai, közelebbről vancouveri banda az elektro-indusztriál vonal megteremtői közé artozik. Az elsők között vegyítették a szintetizátort élő hangszerekkel. A Skinny Puppy nehezen emészthető, elszállt, de alaposan megmunkált, igényes zenéje egyaránt kedves az indusztriál, a goth, az elektronikus tánczene kedvelőinek, melyet a frontember, Kevin Ogre karizmatikus előadásmódja fokoz: az a zenekar, amelyet nem sodortak el az újabb zenei irányzatok hullámai, amely kisebb-nagyobb szünetekkel ugyan, de túlélt több mint két évtizedet és számos lemezt, sőt a 90-es években lezajló echno-őrületet is. Tizenharmadik, Mythmaker című lemezük idén jelent meg.



Nine Inch Nails (USA)

A Nine Inch Nails az elmúlt húsz esztendő egyik legnagyobb hatású, stílusokon, rajongótáborokon átívelő zenekara, más szóval összekötő kapocs, mégis önálló uacute;ton járó seni, Trent Reznor állandóan változó ísérőkkel üzemelő zenei egotripje. Reznor egy olyan innovátor-szimbólum, akinek zenéje építkezhet a nyolcvanas évek szinti-new wave-jéből, az EBM-ből, az indusztriális zenéből, az alt-rockból, Peter Gabriel-féle art-rockból, diszkóból vagy akár a countryból, mindig sajátos, kizárólag a Nine Inch Nailsre jellemző képletet kapunk. A NIN világa legendás konceptlemezek során érett tökéletessé, mint a korai Pretty Hate Machine, a The Downward Spiral, a The Fragile vagy a With Teeth, többször vezették a Billboard slágerlistát, sőt kétszer megkapta Grammyt a Best Metal Performance kategóriában. A Nine Inch Nails legújabb, várva várt lemeze, a Year Zero áprilisban jelenik meg. A jelenlegi felállás: Alessandro Cortini, Josh Freese, Aaron North, Trent Reznor, Jeordie White.


Nitzer Ebb (UK)

Az elektronikus-indusztriál, az electric body music (EBM) szinonimája a kultikus, az 1982-ben Essexben alakult Nitzer Ebb, melynek zenéje egyaránt rímelt az ipari zene nagyjaira (Test Dept, Einstürzende Neubauten), a szinti-new wave gigászaira (Depeche Mode), és a dark-EBM partyhimnuszokra (Nine Inch Nails, Front 242, Frontline Assembly, Ministry, Skinny Puppy) és átjárást biztosított ezen, amúgy is egymásból táplálkozó zcénák között. Douglas McCarthy, Bon Harris és David Gooday tökélyre fejlesztette, hogyan lehet a szintetizátort, a ritmust, az éneket a végletekig elvinni, hogyan lehet a repetitív ütemekkel hipnotikus hatást elérni &ndashahogy egyik számuk mondja: Let Yout Body Learn! -, a rendkívül agresszív hangzással és a hangerővel fanatizálni rajongóikat, az Ebbheadeket. A Nitzer Ebb sikerszériája a kilencvenes évek első felében torpant meg, el is tűntek egy kis időre, de az elmúlt években ismét rájuk irányult a figyelem, és a puszta nosztalgia mellett kiderült, maradandót alkotott és alkot az ismét aktív zenekar.

Madness (UK)

Mit is mondhatnánk? A Madness az a Madness. Minden idők legjobb házibulizenekara. A punk utáni popszíntér egyik legsajátosabb zenekara, mely angol beatzenei hagyományokból, kupléból, kabarézenékből és a jamaikai eredetű skából gyúrta össze sajátos, mással össze nem téveszthető zenei világát, mely a mai napig megőrizte szavatosságát. A hét tagú gyüttes (Mike Barson &ndashszinti, Mark Bredford &ndashbasszusgitár, Chris Foreman &ndashgitár, Graham „Suggs&rdquoMcPherson &ndashének, Chas Smash &ndashének, vokál, Lee Thompson &ndashszaxofon, Dan Woodgate &ndashdob) a brit ska-revival farvizén tűnt fel a 70-es évek végén a 2Tone kiadóról elnevezett azonos nevű színtér egyik alapzenekaraként. A Madness első nagylemeze 1979-ben jött ki One Step Beyond címmel. Innentől kezdve a zenekar 1985-ös feloszlásáig - melyet megelőzött a zenekar fő komponistájának, Mike Barsonnak 1983-as kiválása - öt sorlemez jött ki. 1988-ban négy Madness tag (Foreman, Thompson, Chas Smash és Suggs) újjáalakította a zenekart The Madness néven és megjelent egy cím nélküli nagylemez. A klasszikus Madness felállás végül 1992-ben éledt újjá gy grandiózus koncert erejéig, melynek címét és az elhangzottakat egy koncertalbum - Madstock - őrzi az örökkévalóság számára. Újabb hosszú zünet után a Madness 1999-ben jelentetett meg egy Wonderful című új stúdióalbumot, melyet hat év kihagyással, 2005-ben követett egy feldolgozásalbum, The Dangermen Sessions, Vol. 1. címmel. A zenekar aztán az elmúlt évben és idén is aktív maradt: 2006 nyarán, őszén és telén turnézott, 2007 nyarára pedig új dalokat tartalmazó lbumot ígér.



Tool (USA)

Kevés olyan rockzenekar van széles e világon, amelyik hitelesen tudja az art-rock fogalmát még ma is tartalommal megtölteni. Művészi mondanivaló, tehetség, kiváló eneszerzői képesség, lehengerlő előadás: nem véletlen, hogy az amerikai Tool minden koncertje világszenzáció, melyre igen nehéz
jegyet szerezni és amelyet évekkel később is emleget a koncertre látogató. A kilencvenes évek első felében feltűnt zenekar sokdimenziós-többrétegű, azonnal felismerhető muzsikájával sokkolta a poszt-grunge-korszak rocktáborát, amelybe ugyanúgy belefért a Jane's Addiction zaklatottsága,
mint a trash, a prog-rock, Peter Gabriel világa vagy az indián sámánének. Az Undertow, az AEnima, majd az öt év szünet - Maynard Keenan James énekes projektje, az A Perfect Circle megasikere - után kiadott Lateralus és a tavalyi 10000 Days rocktörténeti mérföldkőnek számít mind a rajongók, mind a
kritikusok körében.


IAMX (UK)

Az IAMX Chris Corner elektronikus zenei projektje. Corner az elektronikus és popszcéna egyik régi figurája, akit először a Sneaker Pimps tagjaként ismert meg a nagyvilág még a kilencvenes évek közepén. Az eltelt idő során a zenész számos munkában közreműködött, így producerként vett részt barátnője, Sue Denim electro-clash zenekara, a Robots in Disguise felvételei során. Az IAMX Corner meghatározása szerint határokat feszegető témákat
boncolgat, melyet igen sötét, erotikusan fülledt, 80-as-évek ihlette electro tesz teljessé. A projekt debütáló lbuma Kiss and Swallow címmel 2004-ben jelent meg, míg a második, The Alternative című kiadvány 2006 áprilisban látott napvilágot.




Motor (UK)

Az amerikai Bryan Black és a francia Olivier Grasset a 90 -es évek végén egy füstös angol Pubban találkozott először. Bryan, aki Prince egyik producere volt egyből felismerte Olivier tehetségét és egy évvel később meg is alapították az Xlover csapatot, mely az Electro - Rock nagy durranása lehetett volna, de nem lett.

Az Xlover próbálkozásai mellett Bryan és Olivier egy másik projectet is létrehozott Motor néven, melyet a kezdetekben csak hobbinak indítottak el. A híres Novamute mégis egyből felismerte a bennük rejlő lehetőséget és gondolkodás nélkül leszerződtette a két tehetséget és onnantól kezdve nem foglakoztak az Xlover projekttel.

A Novamute kapcsolatainak köszönhetően egyből Marilyn Manson - Personal Jesus és Throbbing Gristles - Persuasion dalait remixelték. A siker nem maradt el és pár hónappal később megjelent Stuka Stuka lemezük egy igazi táncparkett bomba lett. A lemez megtalálható olt Sven Väth, Dave Clarke és Miss Kittin lemezes ládájában és az év egyik legsikeresebb dance produkciójává ált. Depeche Mode és T.Raumschmire remixük után 2006-ban eljött az idő egy albumhoz mely Klunk néven jelent meg.

Motor egyedi misztikus hangzása minden táncteret megmozgat, legyen az Londonban, New Yorkban vagy a világ bármely pontján.


hazamenős (nem sátras) hetijegy ára:
elővételben: május 10-én éjfélig 25 000 Ft, május 11-től 30 000 Ft.
Az ottalvós (sátras) hetijegy ára:
elővételben: május 10-én éjfélig 30 000 Ft, május 11-től 37 500 Ft.

Napijegyek
elővételben (0. napi LGT koncertre is): 7000 Ft, a helyszínen: 8000 Ft. A napijegyek árusítása várhatóan május közepén indul!

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu