Interjú: Essence Of Mind

Mit tudnátok mondani bevezetésként az Essence Of Mind-ról?
Egy fiatal elektronikus rock banda vagyunk Osloból, Norvégiából, és 2006 nyarán indítottuk el az EOM-et. Idén nyár elején jöttünk ki a bemutatkozó albumunkkal, az "Insurrection"-al az Alfa Matrix kiadónál.

Te és Kyrre hogy kerültetek kapcsolatba a zenével? Úgy hallottam különböző stílusokban mozogtatok mielőtt kapcsolatba kerültetek az elektronikus zenével. Miért fordultatok ebbe az irányba?
Rengeteg különböző zenét szeretünk, de van valami az elektronikus hangzásban, ami megfogott úgy érzem. A lehetőségek végtelenek! Tehát az új hangzások kreálása és a kisérletezési lehetőségek inspirálóak, ha zenét csinálunk!

Norvégiából jöttök, egy országból, ahonnan olyan nagy neveket ismerhetünk, mint az Icon Of Coil, Combichrist, Apoptygma Berzerk. Az Essence Of Mind-ot gyakran említik ezzel a vonallal kapcsolatban. Hogy élitek meg ezt, rak rátok a dolog extra nyomást?
Ezek óriási bandák, tehát jó érzés. Mindenesetre semmilyen nyomást nem érzünk emiatt. Csak azt csináljuk amit szeretünk mikor zenét írunk, bármiféle olyan gondolat nélkül, hogy a hangzásunk olyan-e mint másoké vagy nem. És az emberek szeretik a zenénket, ez óriási!
(folytatáshoz klikk a továbbra ...)

Hogy készülnek az Essence Of Mind dalai?Milyen hardverek és szoftverek kerülnek bevetésre az alkotó folyamat során?
Személy szerint én rengeteg hangmintát csinálok, mielőtt elkezdek egy dalt. Nagyon fontos számomra, hogy legyen sok különböző hang készen, így tudok koncentrálni a zeneírásra és az alkotó folyamatra is. Tehát mindig vannak új, friss hangminták a billentyűimen. A szoftverekre és hardverekre térve, nekem igazából nem számít hogy a dolgok óriási hangzással bírjanak, csak a hangok minősége és karaktere az, ami számít. És fontos, hogy ha a felszerelés könnyen kezelhető, akkor a használója is jól jár!

A belga Alfa Matrix kiadóval álltok szerződésben. Hogy kerültetek kapcsolatba velük? Milyen az együttműködés a kiadóval?
Éppenséggel csak egy demot küldtünk az Enzeit Bunkertracks válogatáshoz. Felvették velünk a kapcsolatot, és még több anyagot akartak, amik tetszettek nekik, és hamarosan meg is egyeztünk velük! Minden nagyon jól ment! Nagyon rendesek és óriási velük együtt dolgozni, tehát nagyon boldogok vagyunk a kiadónkkal!
 
Az Insurrection albumotokat néhány hónapja jelentettétek meg, minden visszajelzés, amit olvastam, nagyon jó volt. Meglepődtetek ezen? Milyen érzésekkel tölt el ez a dolog benneteket?
Ez nagyszerű érzés! Hittünk benne, hogy az Insurrection egy erős album, de sosem tudhatod mások mit fognak gondolni róla. Tehát nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen sok jó visszajelzést kaptunk!
 
Mi inspirál benneteket a szövegírásban? Néhány valóban "bele az arcodba" szöveg.

Minden aktuális dolog! A világban történő dolgokról, az emberek viselkedéséről másokkal szemben, vagy csak dolgokról amiket mi  magunk megéltünk. És néha csak úgy jobb "bele az arcodba" szövegeket írni, mert ez fokozza az élményt és feldobja a témát!
 
Távol Norvégián kívül még sosem volt élő fellépésetek, ha jól tudom. Mit gondoltok, miért van ez? Mit remélhetnek az emberek egy EOM bulitól?
Éppen nemrég játszottunk a Das Boot fesztiválon Koppenhágában, tehát most már voltunk Norvégián kívül! És akarunk is minél több helyen játszani, mindenfelé ahol csak lehetséges! Mi egy fiatal és új banda vagyunk,  és rengeteg dolog van amit meg kell tanulnunk, kezdve a magunk promóciójától a fontos emberekkel való kapcsolatteremtésig. De úgy gondolom a helyes úton vagyunk! Az emberek egy energikus és igazán jól teljesítő bandára számíthatnak, akik 110%-ot adnak a színpadon. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy megvan a lehetőségünk élő csapatként megmutatni a zenénket, tehát megpróbálunk minél nagyobb élményt nyújtani azoknak, akik eljönnek megnézni minket! Fel fogunk tölteni pár koncertklipet a myspace-ünkre, stb.  Nemsokára.

Az élő zenekar tagjainak listájára feltettétek Alexet. Mi a feladata a színpadon és van- e rá esély, hogy a jövőben rendes taggá váljon?

Igen. Először játszott velünk Koppenhágában, és nagyon-nagyon jó volt! Ő egy jó srác és óriási billentyűs, már nagyon régóta barátok voltunk és ő csinált egy remixet is az albumunk limitált verziójára is (mint Direction North). A Northborne-ban is játszik. Lehetséges hogy valóban fog velünk játszani a jövőben, hiszen Kyrre általában gitározik élőben, tehát természetes, hogy Alexre továbbra is szükség van a billentyűknél.

Régebben csináltatok remixeket a Diffuzion és Ayria számára. Szerettek remixeket készíteni? Kit szeretnétek, hogy remixet csináljon nektek?
Igen, én szeretem ezt, de ez az eredetitől függ. Jó dalnak kell lennie és látnom kell a potenciált benne a remixelés miatt, máskülönben csak időpocsékolás, mert az eredmény nem lesz olyan jó, mint amilyennek szeretném. Úgy érzem egy remix egy új dimenzióba tehet egy dalt a hangzás által, és valami jobbat, érdekesebbet nyújthat a hallgatónak, nem csak "klubosítsuk meg" vagy "szedjük darabokra" szinten. Rengeteg óriási művész van, tehát nehéz választani, de talán a Prodigy vagy a Nitzer Ebb, ezek érdekesek lennének!

Mi a következő lépés az Essence Of Mind számára?

Reméljük olyan sok élő fellépésünk lesz , amennyi csak lehetséges! És egy új anyagon dolgozunk. Már van néhány kész új dalom! Szóval folytatjuk a kemény munkát a zenénkkel és próbálunk új hangzásokat teremteni, és különböző elemeket beleszőni az EOM zenéjébe!

És végszóként az olvasóknak?
Mindenek előtt szeretnénk hatalmas köszönetet mondani mindenkinek, akik érdeklődtök irántunk és nagyszerű visszajelzéseket adtok nekünk! Nekünk ez nagyon sokat jelent! És reméljük, hogy  találkozunk mindannyiotokkal hamarosan egy fellépésen!

És végül, köszönjük a klassz interjút és az érdeklődést!


myspace.com/essenceofmind

Releases:
[May. 09 2008] ESSENCE OF MIND - "Insurrection" CD
[May. 09 2008] ESSENCE OF MIND - "Insurrection" 2CD
[May. 09 2008] ESSENCE OF MIND - "Insurrection" 2CD + 4CD box of your choice


Csatolt képgaléria

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu