Front Line Assembly koncert a Pecsában!

Két hete indult útnak az idei év legmeglepőbb és talán legnagyobb híre, amit egyik kollégánk vett észre a mindphaser.com-on. Az információmindössze egy dátum és egy ismeretlen klub neve volt, de a lényeg, hogy a város Budapest a zenekar pedig a Front Line Assembly. Először el sem hittük, de szép lassan egyre több infot kaptunk a dologról . . .


A Front Line Assemby-t azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom, de akinek mégis : Az electroindustrial egyik meghatározózenekaráról beszélünk. Wilhelm Schroeder alias Bill Leeb nem kisebb zenekarban kezdte pályafutását billentyűsként, mint a kanadai Skinny Puppy-ban., de az akkor még amatôr szintis soha nem volt a Skinny Puppy teljes jogútagja és a Mind: The Perpetual Intercourse (1986) lemez munkálatai közben el is hagyta a zenekart. Innentől datálják a FLA-t, mint zenekart. Elkészítette első demo kazettáját, amiről részletes cikket találtok itt. Nem dolgozott sokáig egyedül , hamarosan csatlakozott hozzáMichael Balch és Rhys Fulber. Az együttes közben nagy industrial bandávánőtte ki magát, olyan egyedi hangzást produkálva, amit ma is sok zenekar tart követendő példának. Valamint ebben az időszakban készültek a FLA legnagyobbnak tartott lemezei, mint a Tactical Neural Implant vagy Caustic Grip. Ekőzben még a CG elött Michael Balch kilépett a zenekarból. A tipikus elektronikus hangzás melléközben becsempészték a gitárt, a'94-ben megjelent Millenium már nem csak az ipari arcokat, már a metállereket is megmozgatta. Aztán 1996-ban történt egy nagy változás, kilépett a csapatból Rhys Fulber, akit Chris Peterson váltott le a billentyűk mögött. Ahogy telik az idő már kicsit „stagnál&rdquoa zenekar, mindenki el van foglalva a side-projektekkel, 2002-ben a botrányos WGT fellépés után Chris is kilép a Frontline-ból. Itt el is temettük magunkba, hogy esetleg valaha láthatjuk még a FLA-t, de 2003-ban visszatér Rhys és újabb lemez készül.

A tavalyi év szenzációja volt, mikor bejelentették, hogy Chris is visszatért és további két új taggal bővültek, no és persze ennek örömére elkészítették az új lemezt is, az Artificial Soldier-t. További meglepetéseket okoztak nekünk az igencsak hosszúAS koncertturnéval, amit kétszer is volt alkalmunk megtekinteni (erről fényképes beszámolóitt). Az idei évben is egy hasonlóan hosszúeurópai turnékeretein belül látogatnak hazánkba, az új remix album, a Fallout alkalmából. Tapasztalatból mondhatom, hogy maradandóélményt nyújt a dinamikus és energiával teli show, ami az új számok mellett olyan régi nagyokat vonultat fel, mint a Gun vagy a Mindphaser. A Pecsa különösen kultikus helyként szolgál majd a július 17.-én megrendezésre kerülő eseménynek, mivel Bill Leeb azon a színpadon állhat majd, amin annak idején kortársai is, a Nitzer Ebb vagy a Die Krupps. Előzenekarként a Portion Control-t hallgathatjuk, akik szintén régi motorosok, bővebb info róluk itt. A koncert után afterparty is lesz, de erről konkrétumot majd csak később tudok írni. Jegyeket elővételben a Petőfi Csarnokban és a Metro-nomban lehet kapni 4.491,-Ft-ért, valamint helyszínen 5.490,-Ft-ért. A koncert egy régi-új ügynökség a BLACK HEAD AGENCY jóvoltából valósul meg, akik - a hírek szerint - még néhány meglepetést tartogatnak erre az évre. Minden szegecsfejnek kötelező program!


Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu