TERENCE FIXMER & ROGER ROTOR live

RadioKraft presents: TERENCE FIXMER live (FR) & ROGER ROTOR live (CH) @ Merlin, 2009. Május 15.

Képzeld el a Merlin nagytermét táncolni próbáló fiú és lány próbababákkal, amint nehéz és gépies testükből kifolyólag szaggatott, robotoid mozgással élnek a zenével. 
A teremben a Radiokraft csapatától megszokott gépies, feszes, hideg hangzás, ami 4/4-es ütemekre épülő sötét tónusú, agresszív hatást keltő bassline-okkal feszít, de gyakran átvált fétisiszta, vad, olykor szenvedélyes hangnembe.
A pultban pedig nem más vezényel ezen az izgalmasan borzongtató esten, mint az EBM francia királya, Terence Fixmer, és a svájci kísérletező elektor-rock'n'roller fenomén, Roger Rotor! Érzed már?


A Radiokraft vendége a francia elektronikus zene ikonjaként, Terence Fixmer néven vonult be a zenei történelembe.  Fixmer nem más, mint francia techno szcéna egyik legkiemelkedőbbre értékelt szereplője, aki az élvonalban immár 10 sikeres évet tudhat maga mögött.

A radikális over- és underground electro-rajongók imádata és kortársainak tisztelete által övezve, a klubokban lazulva - vagy akár egy színtiszta techno fesztiválon - mindig is a sötétebb vonalat képviselte, ezzel védve le utánozhatatlan "Fixmer-kultuszát". Mindezt tette anélkül, hogy megadta volna magát a túlzott promóciónak, vagy behódolt volna a "mélygyomrú" mainstream-nek, holott már első stúdióalbumát sem kisebb név labeljén jelentette meg, mint DJ Hell mitikus Gigolo-ján.
A "Muscle Machine" korongja lett fő irányadója az új "techno body music" stílusnak, mely egyedi kombinációja a modern techno zenének és az EBM-nek. Neve ott szerepel számos kiemelkedő munkán, úgymint a Novamute, a Datapunk, a Different, vagy a Music Man kiadványán; de számtalan remixet készített már a legkülönbözőbb techno-isteneknek, úgymint Sven Väth-nek, Dave Clarke-nak, és persze saját személyes keresztapja: Dj Hell részére is.  Önálló produkciói mellett egy duót is alapított a Nitzer Ebb legendás énekesével, Douglas McCarthy-val, Fixmer/McCarthy néven.
A kooperáció eredménye két zseniális album lett, mely egyesíti a "techno body music" brutalitását a pop játékos érzékiségével.  Habár a 2008-as év megbolygatta 'Terence Fixmer hangzásvilágot", ügyesen elkerülte az önismétlést, így a"Different" EP (Avalanche EP) és egy Radio Slave-nek készített remix indította az új irányt, amely egyidejűleg könyörtelen és hajthatatlan, mégis gyönyörűen kifinomult dallamvilágában és tagoltságában. Terence zenéje éppannyira táncolható, mint amennyire megérinti a lelket; majdhogynem filmvászonra illő sötét légkört, tapintható érzelmet, hipnotikus ritmusokat, és a jellegzetes "Fiction fiction-t" festve körénk őrzi meg egyéni stílusát, ami a jelenkori electro-techno szcéna szívében dobban újra.   

A hipnotikusan rezgő est másik vendége sem fog üres nyomot hagyni lelkedben, hiszen a folyton kísérletező Roger Rotor zenéjének legfontosabb része az absztraktizmus, minimalizmus valamint a fülbemászó dallamok kombinációja. Zenei gyökerei nem a modern technóból indulnak ki, de mélyen visszanyúlnak az olyan tradicionális elektronikus zenékhez, mint a Kraftwerk, Giorgio Moroder, Phillip Glass vagy Suicide néhány évtizeddel ezelőtt, és - természetesen - jó öreg punkhoz, hardcore-hoz és black metálhoz.
Egyes zenéi a legletargikusabb elemekkel ásnak alánk, majd tökéletesen az ellentettjére fordít minket, ahol parázslik az elektromosan felvillanyozott meleg hangulat. Koncertjein leginkább tematikus részekből és improvizációból építkezik, még stúdiófelvételeinek nagy részét is élőben veszi fel analóg szintetizátorokkal és speciális sequenserekkel.
Roger megszállottan csak manipulált zenei alapokkal dolgozik, melyeket élőben alakít és kever át, úgy játszva velük, akár a grafikus a képekkel. Utánozhatatlan stílusában a szilárd, vonalas ritmusok összeadásával, valamint kazettákból vagy más eredetű zajokból teremt élénk, dinamikus atmoszférát zenéjében.

A mélységes sötétségben izzó hazai hangulatfelelősök is kellően borzolnak a Merlinben, úgymint a LickTheClick! csapatából beugró Isu, a Radiokraft robotbábúja: Kraak, Zefyr, Dr. Zoidberg az NVC csapatából, és persze az éjszaka "láthatatlan kezei": Bad Little Kid aka Sakal és Killb3rt. Az előtérben pedig Total Carlos, Benson Madame, Cár & Detective Kelly és Streako & Andy Age a Deaf Company-tól, valamint Elbow a WBR-től szórakoztatja az ínyenc füleket.
 


RADIOKRAFT presents: Terence Fixmer Live (FR) & Roger Rotor (CH) Live
2009. 05.15. péntek
Merlin (Budapest, V. Gerlóczy utca 4.)

Dj'k:

TERENCE FIXMER live (FR) - (Planet Rouge, Gigolo)
ROGER ROTOR live (CH) - (Ant-Zen)

ISU (LickTheClick!)
KRAAK (Radiokraft)
ZEFYR (vs. Optimal)
DR: ZOIDBERG (NVC)
BAD LITTLE KID (Radiokraft)
KILLB3RT (Lollipop)

TOTAL CARLOS, BENSON MADAME (Girls and Mathematics)
CÁR & DETECTIVE KELLY (Deaf Company)
STREAKO & ANDY AGE (Deaf Company)
ELBOW (WBR!)

Vizuál:
RAKAM (FR)
THIEF
LIGHTHUNTERS

Jegyek:
Elővételben: 1500 HUF korlátozott számban Április 29.-től kaphatók a Merlinben (Bp, V. Gerlóczy utca 4.) és az AKT Recordsban (Bp, IX. Üllői út 51.)
Helyszínen: 2500 HUF

Web:
http://www.myspace.com/terencefixmer
http://www.myspace.com/rogerrotor
http://www.myspace.com/minimalheadz
http://www.myspace.com/djkraak
http://www.myspace.com/doktorzoidberg
http://www.myspace.com/badlittlekid
http://www.myspace.com/tr3blalala
http://www.myspace.com/radiokraft
http://www.myspace.com/industrialfusion
http://www.myspace.com/girlsandmathematics
http://www.myspace.com/deafcompany
http://www.myspace.com/wbrband
http://www.myspace.com/56kb
http://pufff.hu/


Csatolt képgaléria

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu