BUMP Festival: Funker vogt / Head-Less

2009. június 27. Győr, Püspökerdő


A 2006-ban újra életre kelt Bizarre Klub csapata egy emlékezetes produkciót kíván összehozni a püspökerdei BUMP fesztivál keretében az Industrial Fusion csapat közreműködésével. A csapat eddig is emlékezetes bulikat szervezett Győrben, ahol hosszú idő után sikerült újraindítani a DM-kultuszt. A Depeche Mode meghatározó szerepet tölt be a klub és vendégei életében, ki kisebb, ki nagyobb mértékű rajongója az együttesnek. A Klubban a jól ismert nóták és talán kevéssé ismert remixek mellett állandó szereplők a stílusrokon zenei irányzatok, amik a hőskorban is minden DM-buli állandó hangjai voltak. A fesztiválon a Mode kissé háttérbe szorításával, hiszen épp túl lesz mindenki a 23-i koncerten, inkább ezen stílus képviselőit fogjuk megszólaltatni. Katt a Tovább-ra


Funker Vogt

A nap fő produkciója. A Funker Vogt 1995-ben Gerrit Thomas és Jens Kästel által alapított, világszerte elismert német zenekar. Zenei stílusuk az aggrotech, mely a techno által erősen befolyásolt electro-industrial és dark electro stílusok kifejlődése. A zenekar munkájának és színpadi megjelenésének egyedi sajátossága a múltat idéző katonai hangzás és öltözködés, politikai beállítottságuk azonban határozottan háborúellenes. A háború és a társadalmi igazságtalanság elsődleges vitatémájuk, az Execution Tracks („Kivégző dalok”?) c. albumuk, valamint a hozzá tartozó video célja a groteszk kegyetlenségek és a háború tragédiájának szemléltetése.




Head-Less

A kilencvenes évek végén alakult német Head-Less zenekar tagjainak célja az elektronikus pop zene egyedi verziójának létrehozása. Dalaik alkotásakor döntő fontosságú a zene táncolhatósága és a kortárs elektronikus hangzás. Stílusuk az elektronikus zene különböző fajai által befolyásolt electro/futurepop. Az ebben a stílusban elismert számos nagy zenekar mellett léptek fel fesztiválokon. A karizmatikus énekes és frontember (René Hentzschel) jóvoltából élő fellépéseik igazi élményt nyújtanak és rácáfolnak a statikus szinti-show klisére.




Impact Pulse

A szombathelyi Impact Pulse 2004-ben alakult. Az alapító tagok (Gunhead és Cipree) az Advoxya kiadó felkérésére egy cseh zenekar számára készített remixre kapott pozitív visszajelzések alapján határozták el, hogy saját ötletek kidolgozásával folytatják a közös munkát. Első lemezük megjelenése után számos helyen léptek fel országszerte és külföldön is egyre nagyobb sikerrel. Tavaly megjelent albumukon megpróbálják ötvözni a klasszikus kemény ebm hangzást, a lágyabb, dallamosabb szinti-pop hangzással. Nem titkolt céljuk, hogy megszilárdítsák helyüket a köztudatban hazai és nemzetközi szinten.




Schyzzo.Com

A Schyzzo.Com története 2004-re nyúlik vissza, amikor Karl megalapította Victor és Brasil közreműködésével. Mára duóvá (Karl és Victor) alakult Schyzzo.Com szakított az ebm és a noise által struktúrált hangzással, a második , hamarosan megjelenő Sexshop című sorlemezük már az electro és a breakbeat jegyeit tükrözi vissza, fűszerezve a drum'n'bass, techno, és a keleti hangzások jellemzőivel. Bár manapság nehéz (sőt talán nem alaptalanul, szinte lehetetlen ) globálisan nézve egyéni zenei produkciót lerakni az asztalra, ők mégis megpróbálják, és hogy ez több vagy kevesebb sikerrel történt e meg, azt majd a közönség eldönti. Zenéjükben elsősorban a dinamikára orientálódnak, és megpróbálnak átmenetet alkotni az elektronikus underground és a mainstream között, miközben az globális zenei kínálat egy új hangzással gazdagodik.
Nagy sikerrel léptek fel számos külföldi országban is.


Schyzzo.com Myspace


A koncertek után IFusion DJ-k /Davina, Kraak/, a Bizarre Klub DJ-i /Lelo, Storm/, valamint meghívott vendég Dj-ként Gorbi és Andone gondolskodik arról, hogy napfelkeltéig ropja a közönség a füvön ;)

További információk a A BUMP fesztiválról, jegyárak hamarosan!

Hozzászólások

2009 április 22. - 21:55  [2]
meklod
 
Funker Vogt: ált-ban minden koncert előtt Gerrit 'mörcsöt' ad a közönségnek, ami sztem 1 emberi gesztus, nem reklámfogás
2009 április 22. - 21:48  [1]
tar
 
Nehogy már pont itt ne lelkendezzek. Szétszedjük a Püspökerdőt cafatjaira!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu