Empelde - Tünetmentes Tápegység

Lélegeztetőgépek lélektelenségében és orvosi szobák ajtajának fehérségében, a katasztrófák sújtotta természet nyomasztóságában, a társadalom egyre fokozódó mentális zavaraiban, az idejétmúlt energiákra és hazugságokra támaszkodó kormányok manipulációiban, az ámokfutók és depressziósok által érzékelt torzult valóságban, az uralkodó technológiák fogságában és függőségében, a széthulló kommunikációban, a cégek és nagyvállalatok modernkori rabszolgatartásában, az embertelen és kiismerhetetlen szociális hálózatok paranoid félelemkeltésében, a megfigyelésekben, a mérnökien megtervezett és gyilkos szándékú mém- és információáradatban, a gonosz informatika által nyomorban tartott és megfélemlített emberiség lángoló szemvillanásaiban fogant az EMPELDE legújabb ipari elektronikus dupla albuma, a TÜNETMENTES TÁPEGYSÉG és melléklete, a NONIONION.

A címválasztás csak első ránézésre tűnik nyelvi poénnak. Valójában egy elhidegült groteszk világ üzenetét hordozza, melyben az emberiség folyamatos sorvadása mellett a gépek és szoftverek terjedésére, az általuk okozott függőségekre, és ezzel párhuzamosan a lélek kiüresedésére, az értékrendek eltolódására, előrehaladott át- és leépülésére irányul a figyelem.
A Tünetmentes Tápegység a legsötétebb emberi rémálmokat olvasztja ipari zajok közé, kikezdi az alkalmazott tudományok lélektelensége és a vallások személytelensége között tátongó mély szakadékot. Robosztus markológépekkel merít a legdrámaibb filmes hangmintákból, beszédfoszlányokból és a kitermelt anyagból fenyegető utópia-erődítményeket és reménytelenül sötét atmoszférát épít. A NONIONION jeges minimalizmusával generálja a félelmet. Minden másodperce tele van rettegéssel, metsző hidegségű, ritkás levegővel kódolt, klausztrofób fullasztó sötétséggel.
Az EMPELDE egyszer golyószórószerűre, másszor vontatottra programozott ipari zajokkal és emberi vallomásokkal, félelmekkel, kiábrándultsággal mintázott tükröt tart a világ elé. Beterel egy olyan érzelmi erődítménybe, ahol senki nem fogja biztonságban érezni magát egy pillanatig sem. Mert már nincsenek külső védhető vonalak. A Halál görcsös és aszott keze pedig folyton ott matat a kapucsengőkön.

EMPELDE - TÜNETMENTES TÁPEGYSÉG
Electronic Press Kit
Megjelenés: 2011. február 20.

2 lemez / 20 felvétel / 2 fotókönyv
Több mint másfél órányi magyar ipari ambient

Letöltés: http://empelde.hunindustrialtech.hu/

Hozzászólások

2011 március 07. - 00:42  [2]
Crit
 
Már én is alig várom!
2011 február 24. - 13:59  [1]
meklod
 
Crit! ha legközelebb összefutunk lesz miről beszélni :)

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu