Nitzer Ebb Bécs, Szene - 2006.07.07.

Headhunter szervezésében NITZER EBB, elotte Terence Fixmer és egy osztrák csapat.
Frenetikus élmény volt újra Nitzer Ebb koncertet látni.
Készültek képek, sajnos ki volt kötve, hogy vakuzni nem lehet, így nem sikeredtek olyan élesre a képeink.

..Elmondhatjuk, hogy a Nitzer Ebb ÉL!!!, és erosebb, mint valaha, hihetetlen energiával bír és megmozgatja a testet és a lelket is. Kihagyhatatlan. Olyan adrenalin, amit kevésszer kap az ember. Már alig várom, hogy Mera Lunán újra láthassam oket...

A lipcsei Nitzer Ebb után ami átjárta egész testemet és lelkemet, nem volt kétséges, hogy ennyivel nem elégszünk meg. Még, még, még látni kell! Rég volt bizony, amikor még a Petofi Csarnokban feszült figyelmemmel vártuk a „legnagyobb „ ebm bandát. Akkor is nagy hatással volt rám, de nem gondoltam volna, hogy tíz év távlatából ugyanazt átélhetem még újra és újra. Vérpezsdíto koncert, leírhatatlan élmény újra színpadon látni oket a kár is ragozni, egyszeruen zseniális volt. Kapóra jött nekünk a június 7-ei Nitzer Ebb koncert amit a Headhunteres szervezo srácok tettek elérhetové számunkra Bécsbe. A késoi indulás sem vette el kedvünket. Kis csapatunk vidáman, Nitzer Ebb dallamok hangos dübörgése mellett vágott neki az útnak. Viszonylag hamar meg is találtuk a Szene-t ahol már többször voltunk, így tudtuk mire számíthatunk. Kicsi, levegotlen, de a színpad és a zenekar közelsége mégis hangulatossá teszi a parányi klubot. Meglepodésünkre – az amúgy kb. 500 férohelyes – elég kevesen voltak. Abszolút teltházra számítottunk. A magyarok persze itt is szép számmal képviseltették magukat. Jó érzés kimenni koncertre Bécsbe, mindig annyi az ismeros mintha csak a szomszédos kocsmába mennénk. Az osztrák elozenekart a Seelen/Ris –t lekéstük, de a Terence Fixmer még ott buvészkedett a színpadon. Pár bólogató arc figyelte koncentráltan a többiek kint söröztek. Mi is ezt tettük. Végül pont idobe érkeztünk a zenekar már a színpadon állt az utolsó simításokat végezte. A terem addigra már megtelt, méltó számú, lelkes közönség gyülemlett össze. Megpróbáltam beállni az elso sorokba középre. Gondoltam mi bajom lehet, hiszen az osztrákok nem egy tombolós fajta. Rázendítettek a srácok a Getting Closer–el, a tömeg viszont nem a megszokott módon reagált, eszeveszett ugrálásba kezdtek, kaptam is rendesen, így arrébb álltam. Jó volt látni, hogy van még azért amire megmozdulnak az osztrákok is.



Mindenki teljes extázisba figyelte a koncertet. A fiúk jobban néztek ki mint valaha, és a noi dobos is kitett magáért. McCarthy kijött a police napszemüvegébe amit a ráadásig le sem vett. Iszonyatosan fülledt volt a levego, látszott, hogy ez McCarthyt is zavarja. Össze-vissza szaladgált a színpadon. Nagyon kommunikatív volt. Minden oldalról megtisztelte a közönséget. Ügyelt arra, hogy minden számnál bejárja a teljes színpadot és a közönség mindegyik felének megmutatkozzon, hogy érezzék a zene mindenkinek szól. Számok után kézfogások, kedveskedés. Még kristályvizet is osztott az izzadt közönségnek, sot a saját ventillátorát is odafordította a tikkadt közönségre. Hatalmas slágerek, izgága színpadi mozgás, tele volt élettel. McCarthy beleadott apait-anyait. És a hangja, az egyszeruen csodálatos. Amikor a zene nem ment és énekeltette a közönséget akkor is lehetett hallani, hogy tisztán is milyen eroteljesen jó hangja van. Kétszer is visszajöttek. A közönség nem adta fel, harmadszorra is próbálkozott. Végignéztem az embereken és mindenki felhotlenül boldognak és elégedettnek látszott. Elmondhatjuk, hogy a Nitzer Ebb él, és erosebb, mint valaha, hihetetlen energiával bír és megmozgatja a testet és a lelket is. Kihagyhatatlan. Olyan adrenalin, amit kevésszer kap az ember. Már alig várom, hogy Mera Lunán újra láthassam oket.


Meg volt hírdetve, hogy koncert után afterparty lesz egy másik klubban, a Club Pi –ben ahol Dj Tom a S.I.T.D-bol fogja szolgáltatni a zenét és ahova a Nitzer Ebb is hivatalos.

Így hontársainkkal át is mentünk a helyre. Elég tetszetos kis klub. Látszik, hogy ennek a szcéna-nak találták ki. A kialakítása a pultosok, minden nagyon feelinges volt. Fenti leülos részek, bor kanapék, lenti bárpult, tánctér, bor kanapék. Leghátul volt elkülönítve egy bor kanapés rész a Nitzer Ebb számára bekészített italokkal és minden jóval. Kb. 1-1,5 óra múlva át is jött a csapat. A rajongók meg is rohamozták oket. Nagyon közvetlenek és barátságosak voltak, készségesen álltak a fanok szolgálatára. McCarthy folyamatosan mosolygott, mindenkit megölelgetett, megpuszilgatott. Igazi kellemes személyiség volt. A zene nem volt a legtökéletesebb, mert más Dj-k is voltak. Eleinte full electro, késobb Nitzer Ebb mixek, amiket szinte egész este bele-bele csempésztek a musorba, de voltak nagyon jó számok is, A Krupps-tól, a FLA-ig minden, persze ezek is csak remixek. Hajnaltájban Dj. Tom azért leadott egy-pár talpalávalót. O tényleg jó zenéket adott. Összességében nagyon jó hangulatban telt az egész este. A koncert fantasztikus volt, az afterparty levezetésnek mindenképp kellett, a zenekar barátságos, emberközeli, mi kell ennél több. Beszéljenek a képek..



Setlist:

Getting Closer

Let Your Body Learn

Shame

Hearts & Minds

Lightning Man

Captivate

Godhead

For Fun

Bloody Money

Ascend

Murderous

Control Im Here

Join In The Chant



Fun To Be Had

I Give To You ( setlist szerint Come Alive lett volna)















AFTER




Szöveg: Serialkiller
Fotók: Davina

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu