Agyrombolás az A38 Hajón - Combichrist

Fergeteges agypusztítást végzett Andy LaPlegua péntek este a Duna vizén az A38 Hajó fedélzetén. Még a padló is beleremegett kemény ütemeik és túláradó lelkesedésük hallatán. A közönség sem volt tétlen, eufórikus eszméletvesztés, tombolás járta át az egész termet. Mindenki elégedett lehetett szerintem. Kitett magáért a kishazánkba elso ízben ellátogató techno body music csapat.

Andy LaPlegua bandája, a Combichrist - mint ahogyan ezt koncert közben is többször megemlítette - eloszor járt Budapesten. Az A38 Hajó nekem mindig biztosíték a tökéletes hangzásra. Nem volt kétség afelöl, hogy a színpadi profizmusáról híres zenekar is fenomenális élményt fog nyújtani mindenki számára.

Az alapokat Liquid és Estee dj szettje szolgáltatta kora esti órákban. Nem volt kímélet, nem hagyták lankadni az emberek adrenalin szintjét, méltó bemelegítést sugároztak az emelvényrol a sajnos akkor még lézengo közönség felé. Csakis a tikkasztó hoség, a nyári uborkaszezon és a korai idopont szabhatott határokat a fergetes hangulat kialakulásának.Utánuk SiS következett a dj pult mögött.


Bevezetés.. Kezdo pillanatok



Egyébként szerintem méltatlanul kevesen voltak a koncerten, jóval több emberre számítottam. A zenekar simán megérdemelt volna egy teltházat. Sajnálhatja nagyon aki szereti és kihagyta, hihetetlen élményben volt részünk.

Az elozenekar a magyar Servo.Hatred formáció volt, akikre személy szerint nagyon kiváncsi voltam. Belehallgatva Myspace-n a zenéjükbe, abszolút felkeltették az érdeklodésemet. Színvonalas show-ra számítottam, ami aztán így is lett. Szerintem minden további nélkül megállják helyüket mind magyar mind nemzetközi viszonylatban.

A színpadi képnek volt egy kis Skinny Puppys feelingje, amolyan Ohgr utánérzés, Simon(mOdsZ3R) az énekes fehér pántos hacukában és véres testtel, ami persze cseppet sem zavart. V.E.N az elektronika kezeloje védomaszkot viselt és láthatóan élvezte munkáját. A hangzás, az ének mindenképp figyelemreméltó. Engem a Hocico hangzására emlékeztet kicsit, de pozitív volt a benyomásom róluk teljesen. Tetszett amit csináltak, igényes produkciót látthattunk.


Az izgalomteli várakozás után bombaként robbant be a színpadra új EP-jük címadódalával a Get Your Body Beats-el a Combichrist. Csak úgy dübörögtek a kemény ütemek.
Mozgékony, közlékeny, színpadra termett csapattal álltunk szembe. Andy végig pásztázta a színpadot, mindenkihez énekelt. Szerelése egyszeru viselet volt, a szeme körül azonban fehér-véres mázolmány ékeskedett.  Noi szemmel egyértelmuen vonzó külseje, megnyero mosolya, sugárzó egyénisége levett mindekit a lábáról.
Látszólag nem keseredett el a nemegészen teltházas koncertterem láttán. Addigra már felszaporodott a közönség, sokan voltunk, de nem elegen! Végig azt éreztem mennyire ledöbbent és milyen pozitív érzést nyújthatott neki a közönség lelkes tombolása. Biztos vagyok benne, hogy rendkívül élvezte a közönség minden rezdüléseit. A számok között mindig kommunikált, többször megköszönte a feltöro lelkesedést. Folyamatosan locsolta a kristályvizet a közönségre, hogy kicsit lehutse az izzadt embermasszát.

Hangzásuk tökéletes volt. Éloben tényleg nagyon ütos a zenekar. Sokkal aggresszívebb és meggyozobb mintha a korongjaikat hallgatná az ember. Hatalmas slágerekkel sokkolták a népet. A pontos setlistre sajnos nem emlékszem, de ígérem amint sikerül megszereznünk közzé teszük. Esetleg ha valaki rendelkezik vele, megköszönnénk, ha megírná nekünk. Zömével a 2005-ös Everybody Hates You album számaiból játszottak, mint például rögtön az eleje felé az Enjoy the Abuse-t, vagy a mindenki által favorizált Blut Royale-t, a This Shit Will Fuck You Up-ot, a Like to Thank My Buddies-t, a This is My Life-ot, a Happy Fcuking Birthday-t, Lying Sack of Shit-et, a Without Emotions-t, a Today I Woke to the Rain of Blood-ot. Ráadásként egy új nótát játszottak a Products(Life Composer Version) -ot. Utólag mindenki hiányolta a Tractor-t, nekem személy szerint a God Bless hiányzott:-).
De így is tökéletes eszméletvesztés és show tanúi lehettünk. Zseniális koncert volt, tele élettel, adrenalin túlpörgéssel, eufórikus kábulattal, megbabonázott tekintetekkel.

A koncert után ki-ki merre látott szétszéledt. Voltak akik Hatemachina koncert utáni levezeto szettjére ropták és várták, hogy kijöjjön a zenekar, voltak akik afterpartira igyekeztek.

Köszönjük a csapatnak és a szervezoknek ezt a fantasztikus koncertet, reméljük lesz még folytatás!


















Szöveg: Serialkiller
Fotók: Davina

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu