Fixmer/McCarthy - Bécs 2008.09.27.

Képes beszámoló beljebb . . .

Szöveg : ...lolita...

Fotók: ...lolita..., Davina


Fixmer&McCarthy - Bécs, Viper Room  

Hatan mentünk végül, messziről felismerhető, frissen (FRONT 242 2008. 12.06, Budapest felirattal) matricázott autóval. :) Estee sms navigációjával pikk-pakk megtaláltuk a Viper Room-ot (köszi Estee ezúton is), majd a korai idő miatt felfedeztük a Landstraßer Hauptstraße végtelenbe nyúló utcaszakaszát, majd felcsillanó szemmel vettük célba a közeli Starbuks-ot. (Before megvolt, ohh igen).  

A kapunyitás elvileg kilenckor volt (ekkor még max 10 ember lézengett, bár igazi underground bulira számítottunk, mert még a helyszínen sem volt plakát...). A nagy várakozásban 'kiszivárgott', hogy Douglas 'bácsi' még az igazak álmát alussza, így az eredeti kezdés kissé módosult és tizenegyre vándorolt.  

Sebaj.  Viper Room klassz hely, szívesen vennék ilyen belvárosi szórakozó helyet itthon is. (Nyilván 'jogelődje', a Monastery is klassz volt, de eddig egyikhez sem volt szerencsém, és ez utóbbihoz már nem is lesz.) Nem nagy, nem is kicsi. Tegnap annak a kb 100 embernek, (amiből kis különítményünk 20 főre duzzadt) bőven megfelelt. A bemelegítő, egyszemélyes projekt hirtelen nyomatta az éterbe recsegős-csattogós jellemzően Nitzer Ebb remixeit. Nem volt rossz, de már a kisközönség türelmetlenül várta magát a koncertet.

(Megjegyzem, amíg nem jött a színpadra Fixmer úr, úgy álltak az emberek, mintha kifejezetten bűn lenne a szinpadot megközelíteni. Na mi Davinával bűnöztünk. Beálltunk a legkiválóbb helyre, közvetlen a színpad elé. :)  A koncert maga nem hagyott mély nyomokat. Nem volt rossz, de nem estem hanyatt. Persze ehhez hozzájárul az, hogy a piros fény és a folyamatos füstimbolygás mellett igen nehéz volt kattintgatni (itt jegyzem meg, ennyire könnyen a fotoapparatot még sehova nem vittük be Davinával. Meg se nézték a batyunkat), és az a tény, hogy Douglas 'bácsi' rémisztően nézett ki. :( A 32-es női ruha is lógott volna rajta - szerintem. És eltűnt a feneke... A koncert alatt többször is megtisztelte a színpadot (még szerencse, hogy nem minket) DNS mintákkal (biztos keveset ivott). Mindemellett időnként az volt az érzésem, hogy összeesik és elalszik a színpadon.  

Az új Fixmer/McCarthy album dallamai kevésbé jöttek át, mint a régebbiek, viszont a Nitzer nóták azért ütöttek rendesen. :) (Szerencsére volt kb. 20 lelkes táncos kedvű is körülöttünk, bár a hazai Támadó Csapatunk unatkozva lóbálta volna a lábát, nem voltak feszített traktusok folyamatosan. ) Azért az tetszett, hogy kb másfélórás megmozdulást nyomtak a fiúk a közönség arcába.  Hazafelé pedig egészen klasszul száguldottunk végig. Röpke 3 óra múlva már az Árpád hídnál ácsorogtam az első "szekérre" várva. :)  Összességében: klub koncertnek teljesen megfelelt, bár lehet kicsit többet vártam az egésztől. Szombat esti kiruccanásnak pedig kiváló volt. 10/7

(Davina szerint csak 6, de mondtam neki, ha becsukja a szemét, van az 7 is.)




Fixmer / McCarthy 





 

Photos by Davina



 

 

 

    

 

 

 

 

 

  

 

  

 Photos by ...lolita...

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu