21st Wave-Gotik-Treffen

COMBICHRIST (Agra Halle 2012.05.26)

A Combichrist zenekar számos átalakulás után idén két dobossal, egy szintissel, és egy gitárossal kiegészülve lépett az Agra Halle színpadára.
Az első négy számot ugyan csak gépi támogatással adta elő Andy, később egyre bővült a színpadon lévő zenészek száma.
A zenekar 2003-ban alakult Andy LaPlegua által, aki akkor már az Icon of Coil zenekarral turnézott. A Combichrist az a zenekar, amiben kiteljesedhet, korai fellépéseit csak laptoppal kísérték.
Számos külsővel láthattuk már Andyt a színpadon, az utóbbi időben erős, koponyát formázó sminkben láthatjuk. A tetoválásainak számával nőttek a zenészei számai, így egy teljesen élő hangszeres show-t adtak elő idén is. Az Agra, ahogy azt vártuk tele volt, a hangulat fantasztikus.

1.    Intruder Alert
2.    Enjoy the Abuse 
3.    Like to Thank My Buddies
4.    Are You Connected
5.    This Shit Will Fuck You Up
6.    Get Your Body Beat
7.    All Pain Is Gone
8.    Scarred
9.    Just Like Me
10.    Follow the Trail of Blood
11.    Throat Full of Glass
12.    They
13.    Never Surrender
14.    What the Fuck Is Wrong With You?


                     Koncertről készült képek albuma a facebook-on


GRENDEL (Agra Halle 2012.05.26)

A Grendel egy órási koncerttel kezdte meg a szombati napot az Agra Halle-ban.  A zenekar 1997-ben alakult, az első albumukat 2000-ben adták ki. A Németországban közismert banda nagyon dinamikus koncertet adott, ahol mind a korábbi 3 album, mind a 2012-ben napvilágot látott Time Wave Zero albumról hallhattunk dalokat. A koncertterem felerősítette a zenekar erőteljes hangzását, a majdnem teltházas Agra Halle pedig egy emberként táncolt.

1.    Intro
2.    Harsh Generation
3.    Conflict Instigation
4.    Chemicals and Circuitry v.2012
5.    Soilbleed
6.    One Eight Zero
7.    Timewave Zero
8.    Void Malign
9.    Out of Mind
10.    Hate This
11.    Dirty


                      Koncertről készült képek albuma a facebook-on


TERROLOKAUST (Agra Halle 2012.05.26)

A Zenekar talán annyira nem ismert, bár több embertől hallottam, hogy kifejezetten e miatt a zenekar miatt látogatott el az Agrába szombat délután. A banda 2006ban alakult Barcelonában, engem kicsit a Combichrist-ra emlékeztetett. Mind az énekes mozgása mind a zenei alapok a korai CC dallamokat idézték fel. Ezt persze felfoghatjuk egyfajta inspirációnak is, amit a srácok felhasználtak. A koncert alatt ugyan erősen megcsappant a közönség száma, de mivel a CC hangzás elég erős volt így a koncert maga nagyon dinamikus volt.

 


                      Koncertről készült képek albuma a facebook-on


AESTHETIC PERFECTION (Agra Halle 2012.05.26)

A zenekar nálunk is nagyon közismert, és közkedvelt, Júliusban el is látogatnak Combichrist elő zenekaraként az A38 Hajóra.
A banda külsőleg picit talán Mansonosnak hathat, de a külső design alatt teljesen minőségi zene hallatszik. Sőt! Nagyon kevés olyan zenekart tudok mondani, akik az elektronika ütemeit és Daniel gyönyörű hangját olyan tökéletesen ötvözi, mint ők. Egy nagyon lázadó, dinamikus koncertet adtak elő.
Az AP 2000-ben alakult az USA-ban, az egyik legismertebb daluk talán az INHUMAN, de a kiadott 5 album és számos EP után nehéz megmondani mi is a legismertebb számuk.

1.    All Beauty destroyed
2.    A nice Place to visit
3.    The Devil's in the Details
4.    Inhuman
5.    One and Only
6.    The little Death
7.    Hit the Streets
8.    The Siren
9.    The Ones
10.    Living the Wasted Life
11.    The Great Depression
12.    Spit it Out


                      Koncertről készült képek albuma a facebook-on


FUNKER VOGT (Agra Halle 2012.05.26)

A Funker Vogt ismét megtöltötte a koncert termet, a német elektronikus zene 1995-ben alakult Jens Kästel által. Az elektronika másik szélsőségével találkozhatunk itt: szó sincs dallamos énekről, kicsit agresszívabb területre tévedtünk. A Military stílus képviselteti magát, bár ezt nem szabad a zenekar üzenetének venni, hiszen mindig is a háborúellenesség mellett álltak.
A koncert erőteljes volt, kemény, dinamikus, olyan férfias üssük egymást alakult ki a tömegben. Bár sehol sincsenek a mi fiúinkhoz képest!


                      Koncertről készült képek albuma a facebook-on


ESCALATOR (Park Bühne 2012.05.27)

A vasárnapi nap külön jó érzéssel töltött el minden magyar a fesztiválon, hiszen magyar fellépő nyitotta a Park Bühne vasárnapi programját.
A zenekar láthatóan izgult kicsit, pedig még az eső is megkímélt minket, sőt nagyszámú közönség is ácsorgott már a koncert előtt érdeklődve, hogy mi magyarok hogyan is csináljuk ezt a műfajt.
Az intro Johan Sebastian Bach-tól volt, majd a srácok eljátszották az egy órás setlist-jüket. Az elején kicsit megszeppenve, de azt hiszem Bálintéknak is nagy álma vált valóra azzal, hogy kint állhattak a WGT-n!
Ugyan kicsit furcsa volt hallani, hogy magyar szövegű számokat játszanak, nem tudom mennyire jött át a közönségnek a mondanivaló, de a zenét láthatóan élvezték.


                      Koncertről készült képek albuma a facebook-on


SCANDY ( Kohlrabizirkus 2012.05.27 )

Andy egyik side projektje a Scandy mikor is egy száll magában áll és zenél, ő és a Hófehérkés laptopja. A fején ezúttal egy csillogó birodalmi sisak volt, ugyan nem kérdeztük meg miért, én azt hiszem, mert sokan a Scandy-t azonosítani próbálják a Combichrist-tal, és azt várják, ha Andy-t meglátják, hogy ismerős dalokat hallanak. Pedig a Scandy-vel igazi nagyon ütős elektro muzsikát játszik.


                      Koncertről készült képek albuma a facebook-on


FROZEN PLASMA ( Kohlrabizirkus 2012.05.27 )

A Scandy után egy kicsit lágyabb elektronika következett, a FP futurepop stílusa inkább közelebb áll a napi tendenciájához. Felix lelkesedése pótolhatatlan, ahogy az ujjai tánca is a show alatt. A dalok váltakozva lassulnak, illetve kezdenek új ütemekbe, ahol is a majdnem teljesen zsúfolt Kohlabizirkus egyszerre táncol. Felixet ismerhetjük a Diorama szintije mögül, azonban itt gyermeki lelkesedéssel énekel.
A Frozen Plasma 2005 óta ad ki albumokat, azóta termékeny időszakon át 9 db CD-t adtak ki, a legutolsót 2009-ben.

 


                      Koncertről készült képek albuma a facebook-on


MESH ( Kohlrabizirkus 2012.05.27 )

A vasárnapot a Mesh zenekar zárja, akiket nem hiszem, hogy be kell mutatnom bárkinek, hiszen a Synth-Pop kiemelkedő bandája. A formáció 1991-ben alakult, Angliában. Az akkor még trióként indult banda sok változáson esett át, ahogy itt is egy új taggal bűvölve álltak a színpadra, Richard 2 csatlakozott a bandához.
A dalok között mind nagyon régi nóták: Crash, Friends Like These, Not Prepared, Little Missile, People Like Me,You Didnt Want Me,  is előadásra kerültek, ugyanakkor hallhattunk újabb nótákat is mint a Everything I Made, Only Better, If We Stay Here...
A technikai hangzás talán nem volt a legelőnyösebb, de Mark hangja mindig kárpótolja a rajongókat. A Dalok tökéletesen szólnak, a tömeg táncol, talán ez inkább az érzelmesebb része a napnak!
A befejező nap a Friends Like These , ahol a kivetítőn pillanatokat láthatunk banda tagokkal, akik már nincsenek a Mesh-ben, háttértagokkal, akiket nem látni a színpadon, mint Jan, más bandák tagjait, akikkel együtt turnéztak...


                      Koncertről készült képek albuma a facebook-on


Szöveg: Cassandra
Fotó: Wishyouwell


Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu