MESH live in Vienna

Élménybeszámoló ... avagy "megint túl sok itt a szombathelyi".

Öt régi motorossal indultunk útnak hogy újra meglátogassuk Bécset egy kis zenei élményért. Sikerült időben indulni, úgy nézett ki kapunyitásra ott vagyunk. A hangulat teljesen jó, az idő tökéletes, jegyek a kesztyűtartóban (igaz mínusz 1 de talán tudunk ott venni alapon), minden klappol. Az út teljesen happy volt. A dohányos szakasznak 3(!)cigiszünet beiktatva. Persze ennek köszönhetően 8 után értünk oda, parkolás letudva.


Bejutottunk könnyen, a jegy is ok. Első előzenekart sikeresen lekéstük, és épp az intro ment a TORUL (általam teljesen ismeretlen) zenekar produkciójából. A színpadon 3 zenész, egymáshoz közel, egy sorban, nagyon jól, egy egységet alkotva! Érezhető volt ahogy egymásra reagálnak, annak ellenére, hogy semmi egymásra nézés nem volt. Balra tőlem gitáros, előtte egy szinti-állvány, azon ami kell. A padlón egy rakás gitáreffekt, amit ugye gitáros kollégák "kisvasútnak" szoktak nevezni. Fekete cucc, kalap. A gitár nem tolakodó bár 1-2 dalban zúzósan szól, de fő funkciója inkább egy kis háttér dallam. Mellette a főhős "Énekes". Azért írom nagybetűvel mert tőle leesett az állam! Maximális alázattal szuper kisugárzással tette a dolgát. A hangszíne az hihetetlen jó, egy hamis hangot nem hallottam tőle. Klasszikus szinti-pop hangszín. Mellette a szintis. Együtt él a zenével, előtte ha jól figyeltem egy KORG MS-20 mini. Tolják a műsort tisztességgel. Középtempó. A közönség egyre inkább elismerően tapsol! A finálé még ami érdekes. Belekezdenek egy dalba teljes fényben, aztán lassan épül a zene egyre borongósabb lesz. Aztán elbúcsúzik az énekes, integet lelép. Fokozódik a zene sötétül a színpad. Eltűnik a szintis. Zene katarzis szinte teljesen sötét színpad aztán hirtelen stroboszkóp ezerrel. A gitáros egyedül, nagyon komoly gitárszólóval. Ami tisztességes, nem metal hangulatú, hanem igazi dark! Közben hatalmas átéléssel "rángatózik"a zene ütemére. Nem tudom hogy lehet így gitározni, de nem semmi. A végén lehalkítja az egészet a pedálsorról, leejti a kalapját, int egyet és eltűnik. Taps! Mindenképpen érdemes volt jönni! Gratuláció!


 

Mindenki kihúz cigi, sör, kávé, kinek mi. A hely szerintem mondhatni, hogy viszonylag tele volt. Kicsit szellősen de igen. A "szünetben" figyeltünk fel rá Gunhead kollégával, hogy Lányi Lala a KOZMIX zenekar vezére is tiszteletét tette a koncerten. Sikerült pár szót váltanom vele. Elmondta, hogy kedveli a MESH-t és szerette volna élőben látni. Lőttünk egy közös fotót is. Köszönet!

 

MESH

Tudni kell,nem vagyok MESH rajongó. Kedvelem, szeretem a zenéjüket, tisztelem a munkájukat és maximálisan elismerem! Nem fújom kívülről a diszkográfiát, a dalokat. Van pár lemezem, megvannak a "slágerek". Nagyjából képben vagyok.
Balra a fő billentyűs, aki közben gitározik is. Középen az Énekesük (ha a TORUL-nak kijár a nagybetű akkor itt is helyénvaló). Mögötte a dobos. Jobbra tőlem a második szintis tag! Tátva maradt a szám! A szintis IMPACT PULSE pólóban nyomja a színpadon! Na ha ezt valaki elmondja nekem, hogy van ez ??? Hatalmas thx!

 

Szépen teszik a dolgukat. Teljes magabiztosság, szimpatikus alázat, semmi mű. Őszinte zenélés, a vokálok és gitározások borzongatnak. Énekes tag hihetetlen! Lemezminőségben énekel! wow! Sorban jönnek a dalok, általam kevésbé ismertek, aztán közben beiktatnak egy-két régi dalt is. Ami szintén beindítja a közönséget!

Hihetetlen jó hangulat, a koncert végére mindenki tapsol, üvölt, táncol, énekli a szöveget!  Azt hiszem ezek a pillanatok a legjobbak, mind zenész-mind rajongó számára. Szuper! Aztán utolsó dal. Levonulnak. Teljes csend. Eltelik egy perc. A közönség énekli a befejezett dal 2 soros refrénjét. Vagy 10-szer egyre hangosabban. A zenekar megadja magát, szivárognak vissza a színpadra. A dobos megtámogatja a közönséget egy kis ritmussal, aztán a szintis alá "akkordozik" és vokálozik. Aztán bekapcsolódik az énekes is, együtt mindenki nyomja! Nekem ez volt a koncert csúcspontja. Mágikus pillanat. Tolnak még 3 számot!

Friends like this","Born to lie".Ováció! Itt kiesett egy kis rész. Arra eszméltem, hogy az énekes egy kb.1 négyzetméteres színpadon a közönség mögött kezd el énekelni! Egy percen belül körülötte mindenki, kamerázás ezerrel. „You couldnt see this coming". Lírai dal, hibátlan ének teljes átélés! Utolsó dallamok, leugrik a "színpadról", 2 biztonsági ember kíséri a backstage-be. Szuper volt!

Lassan magunkhoz tértünk, merchandise pult, vásárlás. Az utolsó TORUL anyagra rámentem. A srácok aláírták a cd-t.:-) Gratuláltam nekik, mondtam az énekes tagnak hogy világsztár hangszíne van. Nyomott egy alázatos „thank you"-t.:-) Sajnos itthon hallgatva nem tudja azt adni amit élőben. Ott nekem sokkal kiforrottabbnak tűnt mint lemezen. Attól még jó, de nem annyira erős mint élőben. Van ebben minden: breakbeat hatások, szinti pop (a human league-os vonulatból) egy kicsi dubstep, meg egy kicsi DM, és egy kis borongás. Nem rossz.

Összeszedelőzködtünk, elköszönés, a hazaút sima volt. Összegzésül elmondható, egy emlékezetes estét zártunk. Igaz helyzeti előnyünk van a határszélen, de büszke vagyok rá, hogy sokan voltunk Szombathelyről, mint ahogy elhangzott egyik honfitársunk szájából is az est folyamán a főcímben idézett mondat. Megismertem egy nagyon jó zenekart a TORUL személyében, láttunk egy jó MESH koncertet IMPACT PULSE pólós szintissel a színpadon! OMG!:-) Váltottam pár szót Lalával a KOZMIX-ból , aki kedveli a MESH-t!

Szóval: alles ok!  Ha Bécs hív én jövök!

© Cipree

koncert: 2013.04.15.
video: LoviGabi, Synthpop Mesh



kép: Dobos Tamás




Hozzászólások

2013 április 17. - 18:08  [1]
industhu
 
király! legélvezetesebb magyar cikk, amit mostanában olvastam

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu